”Blogi, joka ei kerro sitä samaa mitä muutkin.”

4.12.2018

Hyvä strategiaviestintä edellyttää parempia strategioita

Suomalaisten yritysten strategiaosaaminen on huolestuttavalla tasolla. Erään selvityksen mukaan 12 % prosenttia yritysten johdossa olevista osaa kuvata yrityksen strategian. Keskijohdossa luku on 7 ja suorittavalla tasolla 2. Vain, vain ja vain. Häkellyttäviä lukemia. Ovatko syyt madonlukuihin sitten kyvyttömyydessä viestiä strategioista vai strategioiden laadussa?

Lue lisää


4.11.2018

Kumpaan kategoriaan yrityksesi liikeidea kuuluu?

Liikeidea, kilpailuetu, kilpailuvaltti on yrityksen menestyksen kannalta kaikkein keskeisin päätös. Liikeideoita on kahdenlaisia: – niitä, jotka mahdollistavat yrityksen kasvun ja toiminnan jatkumisen – niitä, jotka eivät erota juurikaan yritystä A yrityksestä B tai yrityksestä C Valtaosa yritysten liikeideoista kuuluu jälkimmäiseen ryhmään. Kumpaan kategoriaan sijoitat oman liikeideasi? Liian monessa tapauksessa liikeidea on sama kuin yrityksen toimiala. […]

Lue lisää


4.9.2018

Mielipide: Yritykset ratkaisemaan yhteiskunnallisia ongelmia

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/mielipide-yritykset-ratkaisemaan-yhteiskunnallisia-ongelmia/9865b8e0-0f35-38b4-8f33-8f8cd89f79a2

Lue lisää


3.1.2018

Brändin määrittely auttaa integroimaan organisaation yhdeksi kokonaisuudeksi

Viestinnän rooli organisaation hyvinvoinnin ja menestyksen tekijänä kasvaa. Trendejä muutoksen siivittäjinä on useita: B2B-sektorin valpastuminen viestinnän mahdollisuuksille, läpinäkyvyyden lisääntyminen, organisaatioiden tarve löytää syvempi tarkoitus tekemiselleen, brändien merkityksen kasvu, toimintaympäristön muutos – muutamia mainitakseni. Nyt kun viestinnältä odotetaan liiketoimintalähtöisempää otetta, viestinnän ammattilaiset ovat uusien haasteiden ja mahdollisuuksien edessä.

Lue lisää


8.9.2017

CEO, kuokka ja Jussi

Seuraan aktiivisesti keskustelua, tekemistä ja tutkimusta, jota käydään organisaatioiden uudistamisesta ja kehittämisestä. Selväksi on tullut, että tarvetta verekselle ajattelulle ja uuden kehittämiselle on – ja että palvelutarjontaa, teknologioita ja ratkaisuvaihtoehtoja on tarjolla yllin kyllin.

Lue lisää


20.4.2017

Kuplat poks! – ja yhteispeliä kehittämään

Markkinoinnin ja viestinnän integraatio – asia, jolle on enemmän tarvetta kuin koskaan aiemmin. Toimenkuvien, kanavien ja tavoitteiden kautta yhteisiä tekijöitä on enemmän kuin erottavia tekijöitä. Silti käyttäydymme usein kuin samannimiset magneettinavat: hyljimme toisiamme.

Lue lisää


6.3.2017

PK-yrityksen kehittämisen teesit, haastattelu Evento lehti

Lue lisää


6.3.2017

Saat briefin: määrittele brändimme. Mutta missä työkalut?

Yritykset kuntoon -blogisarja, osa 2 Ajatusharjoitus: olet töissä perinteisessä b-to-b -yrityksessä. Saat tehtäväksesi määritellä yrityksesi brändin. Mielenkiintoinen tehtävä. Ensimmäiseksi mietit, että mikä on brändi, mikä on sen määritelmä? Siitä selvittyäsi havahdut kysymykseen: missä on työkalu brändin määrittelyä varten?

Lue lisää


16.12.2016

Miksi viestijät eivät viesti viestinnästä?

Viestintä markkinoinnillistuu ja markkinointi viestinnällistyy. Markkinoinnin kummitädiksi kutsuttu Siksi markkinointia –hankkeen keulahahmo Anne Korkiakoski pohjusti ProComin pikkujoulut. Korkeakoski puhui markkinoinnista ja sen roolista viestinnän ammattilaisten näkökulmasta: muun muassa siitä mitä viestintä voisi oppia markkinoinnilta.

Lue lisää


25.10.2016

Aloittava yritys tai jo toimiva pk-yritys, hae Tekesin 5000 € Innovaatioseteliä. Yritys kuntoon!

Tekes jakaa 5000 € (+alv) Innovaatioseteleitä yritysten toiminnan kehittämiseen. Tekes on erikseen kvalifioinut palveluntarjoajat: Vierula Consulting Oy on mukana listauksessa.

Lue lisää


Markku Vierula

Markku Vierula
Yrittäjä, konsultti, kirjailija, creative, kirjoittaja, luennoitsija, kouluttaja, hallitusammattilainen.


Arkistot