”Blogi, joka ei kerro sitä samaa mitä muutkin.”

Osumia kuin sanoilla ”sex” ja ”football”

5.12.2014

Suunnittelen, puhun, ajattelen, kirjoitan, koulutan sekä syön ja juon integraatiota.

Integraatiolla on yksi ongelma: hakusanalöydettävyys. Tarkoitan sanaa ”integraatio” silloin kuin se asetetaan markkinoinnin, myynnin ja viestinnän kehykseen.

Itse asialla ei siis ole ongelmaa – päinvastoin. Monikanavaisuus, kaupallistaminen, palvelumuotoilu, sisältömarkkinointi, sosiaalinen media, sisältömarkkinointi, asiakaskeskeisyys, muutosviestintä, myynnin ja markkinoinnin yhteistyön kehittäminen, tehokkuuden ja tuottavuuden parantaminen, bränding jne. Monet ihmisten johtamiseen ja asioiden johtamiseen liittyvät teemat. Kaikille näille integraatio on yläotsikko.

Hakusanaongelma perustuu integraation kokonaisvaltaisuuteen.

Teollisen ajan ajattelumallin seurauksena olemme tottuneet tekemään töitä media- tai toimintokeskeisesti (lue lisää tästä). Vanhasta toimintamallista johtuen palvelutarjonta ja esimerkiksi koulutustarjonta ovat pirstaloituneet osatekijöiksi. Kun kysyntää ja tarjontaa on, syntyvät markkinat. Tästä johtuen hakusanamarkkinoita hallitsevat integraation yllälistatut alaotsikot.

Sanaa, jota ei tunneta, ei osata hakea.

Viisaus tulee lännestä. Niin tässäkin tapauksessa. ”Integrated marketing” ym. englanninkielisiä versiota erilaisine sovelluksineen löytyy satoja miljoonia. Se on lähes yhtä paljon kuin mitä löytyy osumia sanoilla ”sex” ja ”football”. Ihan pienestä jutusta ei siis integraatiossa ole kyse.

Minä jatkan integraatiosta puhumista. Tai orkesteroinnista paasaamista.

Se on minun elämäntehtäväni.

Kun yrityksesi tarvitsee kokonaisvaltaista lähestymistä, vaihda integraatio hakusanaan Vierula Consulting Oy. Hittejä ei tule miljoonia. Mutta osumatarkkuus on 100 %.

Avainsanat: , , , ,


Markku Vierula

Markku Vierula
Yrittäjä, konsultti, kirjailija, creative, kirjoittaja, luennoitsija, kouluttaja, hallitusammattilainen.


Arkistot