”Blogi, joka ei kerro sitä samaa mitä muutkin.”

Onko yrityksissä jälleen kerran painettu torkkukytkintä?

9.2.2015

Yritykset myllertävät organisaatioitaan uusiksi. Tietojohtaminen, brändi ja asiakaskeskeisyys ovat iskusanoja tässä ryminässä. Muutostekijöiden keskinäiset kohtalonyhteydet ovat ilmeiset. Tieto ja sen jalostaminen tuovat ymmärrystä asiakkuuksista. Asiakkaat ovat niitä, jotka mahdollistavat yrityksen toiminnan ja kehittämisen. Brändi on suurin yhteinen nimittäjä yrityksen ja asiakkaan välillä.

 

Samaan aikaan tilanne yrityksissä on sekava. Digitaalisuus huutaa uutta ajattelua. Markkinointi, myynti ja viestintä kisaavat sisäisesti arvovallasta ja budjeteista. Lean-toimintamalli edellyttää ketterää ja reagoivaa organisaatiota. Leadership, ihmisten johtaminen korostuu. Eri suuntaan vetäviä vektoreita riittää.

Muutostekijöiden seurauksena markkinoinnillinen ajattelu nousee näkyväksi.

Vai nouseeko?

HR-ammattilaisten vastuualueelle kuuluu yritysten toimintakyvyn kehittäminen. Tuoreen tutkimuksen (HR-johdon tulevat kehityshankkeet. Management Events. 2014) mukaan kehitystavoitteiden Top 3 –listalla ovat organisaation suorituskyvyn tehostaminen, muutoshankkeiden läpivieminen ja strategian jalkauttaminen organisaatioon.

Henkilöstöjohdon asiantuntija, Anneli Valpola, tulkitsee tutkimusta siten, että kyseessä on selviytymistaistelu.

– Tuloksista näkee, että uudistaminen, kasvun tukeminen ja kehityshankkeet eivät ole nyt prioriteetissa kovin korkealla, Valpola arvioi.

Onko siis yrityksissä perustavanlaatuisen kehittämisen sijaan painettu torkkukytkintä, jälleen kerran? Nyt jos koskaan olisi aika herätä ja tehdä ratkaisuja, jotka kantavat viiden vuoden päähän. Mistä löytyvät tekijät, jotka taklaavat sisäiset ja ulkoiset haasteet, mutta jotka samalla ottavat uudet keinot käyttöön. Missä ovat ratkaisut, joissa kohtaavat digitaalisuus, palvelut, markkinointi, viestintä, myynti ja innovaatiot?

Keinoja ja välineitä on tarjolla. Hyvään alkuun pääsee blogin ensimmäisen kappaleen listauksen perinpohjaisella sisäistämisellä.

Hyvät HR-ammattilaiset. Teillä on arvovalta ja asema. Taktinen, operatiivinen ja strateginen osaaminen on jo yrityksissä.

Olisiko aika kytkeä torkkukytkin pois päältä?

 

Kirjoitus on julkaistu myös MARK Suomen markkinointiliiton blogina 3.2.2015

Avainsanat: , , , , , ,


Markku Vierula

Markku Vierula
Yrittäjä, konsultti, kirjailija, creative, kirjoittaja, luennoitsija, kouluttaja, hallitusammattilainen.


Arkistot