”Blogi, joka ei kerro sitä samaa mitä muutkin.”

Kierrättäminen on hieno juttu. Paitsi se….

28.6.2024

Kierrättäminen on hieno juttu.
Paitsi se kierrättäminen, jota toimivat yritykset nyt vaalivat.

Olen pohtinut merkittävän uuden arvon luomiseen pyrkivän yhteisön kokoamista. Ongelma kun on, että nykyiset toimijat vaalivat omaa reviiriään. Monella suunnalla puhutaan toki outside-of -the- box -ajattelusta, mutta tekoja on vähemmän. Samat ajatukset paketoidaan uusiin kääreisiin.

Pystyn nimeämään useamman ammattilaisen, joka olisi kykenevä tätä ajatusta toteuttamaan. Moni näistä/meistä toimijoista toimii omiin nimiinsä. Se rajoittaa kysyntää. Kyse olisi siis eräänlaisen nyrkin kokoamisesta.
Toki monissa yrityksissä on yksilöitä, joita tiedän tason nostamisen hashtagnextlevel kiinnostavan. Valmis, radikaalilla tavalla kehittymään pyrkivä organisaatio (toimisto, konsultti) olisi erinomainen kumppani.

Kyse on siis uuden markkinan luomisesta, ei sen saman kierrättämisestä. Siihen ei tarvita yhtä lisätoimijaa.
Lähtökohtana on siis alussa uuden missioiminen. Jotta voi vaikuttaa kysyntään ja markkinaan, on vaikutettava päättäjiin. Myytävä ajatus paremmasta. Avarrettava ajattelua. Sininen meri.

Mitä ajatuksia herättää sinussa / organisaatiossasi?

Tiedän (tutkimusten perusteella), että todelliseen kehittämiseen / kehittymiseen on osoittanut kiinnostusta vain alle 10 % yrityksistä.
Näkemykseni kuitenkin on, että madonlukujen takana on neuvottomuus, ideoiden puute, kyvyttömyys ja niistä seuraava haluttomuus nousta seuraavalle tasolle.
Se ongelma on kuitenkin korjattavissa ajattelemalla ajatuksia, joita ei vielä ole ajateltu.

Oma panokseni tähän comboon olisi näissä:
markkinalähtöisyys strateginenmarkkinointi strateginenkilpailuetu ratkaisevakilpailuetu erottelevakilpailuetu bisnesluovuus siilotnurin integraatio worldclass pracademic hashtagtextbook kansantalous hyvinvointi sustainability blueocean


Markku Vierula

Markku Vierula
Yrittäjä, konsultti, kirjailija, creative, kirjoittaja, luennoitsija, kouluttaja, hallitusammattilainen.


Arkistot